Zo werken crypto’s

De meeste crypto’s werken met een blockchain-technologie. Dit is een techniek waarmee gebruikers hun digitale transacties bijhouden. Het voordeel hiervan is dat er geen bank of notaris aan te pas hoeft te komen. Blockchain bestaat uit heel veel verschillende computers die over de hele wereld staan verspreid. Deze computers controleren de wijzigingen in de database. Het is daardoor erg moeilijk om deze blockchain-technologie te hacken. De crypto gebruikers vertrouwen daarom ook op deze technologie en durven het aan om niet met een centrale bank te werken.

Wat is een crypto?

Een vraag die veel mensen zich stellen: Wat is een crypto? Een crypto is een digitale munt met een waarde die niet door de overheid of een centrale bank zijn gegarandeerd of uitgegeven. Een belangrijk aspect is dat een cryptomunt niet aan een wettelijk vastgestelde valuta gekoppeld hoeft te zijn. Daardoor heeft deze munt ook niet de juridische status van geld of van een valuta. Wat wel hetzelfde is als een valuta met een juridische status is dat crypto wordt gebruikt als een ruilmiddel. Maar dan digitaal. Men gebruikt het voor elektronische overdragen, voor de handel en om het op te slaan.

Waar kun je crypto’s kopen?

Een van de online platforms waar men crypto’s kan kopen is Bitvavo. Bitvavo is een betrouwbaar platform op de Nederlandse markt. Via een Bitvavo review kan men verschillende positieve reacties vinden van mensen die dit platform gebruiken. Via de app en via de site kan men snel en gemakkelijk crypto’s kopen, verhandelen en opslaan. Ook kiezen gebruikers ervoor om hun crypto’s te beleggen door een professioneel bedrijf. Yieldt is een van de aanbieders die de crypto’s van gebruikers belegd. Het voordeel hiervan is dat de gebruiker er geen omkijken naar heeft. Zij kiezen zelf het budget wat ze er voor neer willen leggen en Yieldt doet verder al het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *