Een zeecontainer kent vele toepassingen

Een zeecontainer kent vele toepassingen

31 augustus 2020 Uit Door Redactie

Een zeecontainer wordt natuurlijk gebruikt om goederen te vervoeren op grote containerschepen. Op die manier kun je je producten de hele wereld over sturen. Een zeecontainer is een stevige metalen kist van enorme afmetingen. Je kunt er heel veel spullen in kwijt die zo allemaal samen vervoerd kunnen worden. Zeecontainers worden vaak gebruikt om stukgoederen te vervoeren. Er passen heel wat schoenendozen met inhoud in! Is de container aangekomen op de plaats, of in het land, van bestemming, dan kan deze op een speciale vrachtwagen geplaatst worden voor het laatste stukje vervoer. Maar er zijn nog meer dingen die je met een zeecontainer kunt doen.

Gebruik de zeecontainer als magazijn

Groeit je bedrijf uit z'n jasje maar heb je nog geen ander pand of een andere locatie gevonden? Dan kun je als tussenoplossing een zeecontainer neerzetten. Zo'n container geldt, in de meeste gemeentes, niet als bouwwerk en dus kun je deze vergunningvrij plaatsen. Zeker wanneer het om een tijdelijke oplossing gaat. Informeer hier wel even naar bij je gemeente, zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Je kunt de container goed afsluiten en gebruiken als tijdelijke opslag voor materialen of voorraad. Alles staat dan droog en uit het zicht en met een heftruck kun je er zo in rijden om er pallets met spullen in te zetten.

Maak een kantine van je container

Met een kleine verbouwing en het aanleggen van elektriciteit en water kun je gemakkelijk een kantine maken voor bij je bedrijf. Ook hier geldt dat het een container betreft en geen bouwwerk. Maar door de aansluitingen van elektriciteit en water kan de container in dit geval wel worden gezien als uitbreiding van je bedrijf. De plaatsing is in dit geval niet echt bedoeld als tijdelijke oplossing. Een container is echter groot genoeg om er een studentenkamer van te maken, dus waarom zou je er geen kantine van maken? Deze oplossing is waarschijnlijk goedkoper dan het aanbouwen aan je bedrijf.

Waar koop je zo'n ding?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om naar de bron te gaan en een gloednieuwe zeecontainer aan te schaffen, maar is dat echt nodig? Als je een gewone, standaard container nodig hebt voor het vervoer van jouw goederen, kun je ook prima toe met een gebruikt exemplaar. En deze vind je gewoon online. Het gaat er maar om dat je je spullen veilig kunt vervoeren en dat de container dus goed stevig is. Online zie je hoeveel mogelijkheden er zijn!