Werkgever en verantwoordelijkheden

vog aanvraag

Als werkgever heb je voor een vog aanvraag natuurlijk ook een aantal verantwoordelijkheden waar je aan moet voldoen. Een screeningsprofiel is noodzakelijk om je werknemers te kunnen screenen, maar je bent ook verplicht om je werknemers te helpen bij een aanvraag. Is de aanvraag gedaan dan heb je achteraf ook nog een controlerende taak. Als werkgever is het belangrijk dat je weet of je personeel hebt die je kunt vertrouwen voor de functie die ze moeten gaan doen. Het geeft een compleet en goed beeld over je mogelijke toekomstige werknemer.

vog aanvraag

Geef aan waarop gescreend moet worden

Als werkgever moet je bij een vog aanvraag aangeven waarop de werknemer moet worden gescreend. Op basis daarvan zal de autoriteit Justis beoordelen of de werknemer een gevaar vormt voor de functie die hij of zij gaat uitvoeren. Voor sommige beroepen zijn er speciale screeningsprofielen, hierbij moet je denken aan buitengewoon opsporingsambtenaar of het onderwijs. Ook voor de functie van chauffeur op een taxi of het lidmaatschap van een schietvereniging. Organisaties kunnen ook gebruik maken van het algemene screeningsprofiel.

vog aanvraag

Hoe aan te vragen

Omdat er verschillende manieren zijn om een vog aanvraag te doen, kies je de manier welke het beste past bij me medewerker. Soms gebeurt het dat de werknemer de weg die jij kiest als werkgever niet kan doen, dan zal er voor een andere weg moeten worden gekozen. Sta je niet geregistreerd in de basisregistratie van de gemeente dan kun je niet digitaal bij vog-aanvraag.info een verzoek doen. Helaas moet er dan via een andere weg een aanvraag worden gedaan.