Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering

29 maart 2021 0 Door Redactie

Een uitvaartverzekering is iets heel anders dan een overlijdensrisicoverzekering. Bij een uitvaartverzekering wordt geld uitgekeerd. Dit geld is bedoeld voor de kosten die worden gemaakt voor uw uitvaart. Bij een overlijdensrisicoverzekering wordt alleen geld uitgekeerd wanneer de verzekerde komt te overlijden tijdens de looptijd van de verzekering. Het geld dat wordt uitgekeerd is voor degene die is aangewezen als begunstigde. Deze hoeft het geld niet te besteden aan uitvaartkosten. Vaak wordt een overlijdensrisicoverzekering afgesloten om het geld te besteden aan het aflossen van een hypotheek of om ervoor te zorgen dat nabestaanden in elk geval kunnen blijven wonen in hun huis.

Waarom is het hebben van een uitvaartverzekering belangrijk?

Wanneer u een Monuta uitvaartverzekering afsluit moet u voor de rest van uw leven een premie betalen. De hoogte van die premie is voor een groot deel afhankelijk van de leeftijd waarop die uitvaartverzekering wordt afgesloten. Tot 18 jaar kan iemand gratis meeverzekerd zijn bij een volwassene op de polis. Daarna moet er een eigen uitvaartverzekering worden afgesloten. Dit kan worden gedaan door de gegevens op een eigen polis over te zetten. Wanneer u op deze manier bij Monuta een eigen uitvaartverzekering afsluit bent u ervan verzekerd dat u voor de laagste kosten een uitstekende uitvaartverzekering heeft. Deze uitvaartverzekering vergoed de (meeste) kosten voor uw uitvaart. Een uitvaart kost op dit moment tussen de € 8500,- en € 11000, -. Deze kosten zijn afhankelijk van uw wensen. Zo is begraven duurder dan cremeren. Ook het houden van een kerkdienst of een bijeenkomst kost geld evenals een koffietafel na de uitvaart. U ziet, het is zeker een goed idee om eens te kijken hoeveel een uitvaartverzekering bij Monuta voor u gaat kosten. Zelfs wanneer iemand meer dan voldoend spaargeld op de bank heeft is het toch verstandig om te kijken of een uitvaartverzekering niet een goede optie is. Bij overlijden is een bank namelijk verplicht de bankrekeningen tijdelijk te blokkeren. Zo kunnen uw nabestaanden niet bij het spaargeld en moeten de kosten alsnog eerst worden voorgeschoten door hen.

Welke uitvaartverzekering kunt u het beste afsluiten?

Er zijn meerdere Monuta uitvaartverzekeringen maar welke de beste is voor u kunt alleen u bepalen. U kunt op overstappen.nl direct een vergelijk maken tussen meerdere uitvaartverzekering aanbieders. Kiest u voor een Monuta uitvaartverzekering dan geeft u eenvoudig uw gegevens in en dan ziet u ook direct wat Monuta u biedt en wat daarvan de kosten zijn. De combinatieverzekering is één van de meest gekozen uitvaartverzekeringen in Nederland. U betaalt een vaste premie per maand (of jaar) en krijgt bij overlijden daarvoor een pakket aan diensten én, een vooraf vastgelegd, vrij besteedbaar bedrag.