Wanneer is factoring interessant?

Als je op dit artikel klikt, overweeg je waarschijnlijk om voor je bedrijf aan factoring te doen. Of je nu een zzp’er bent, een mkb-bedrijf hebt of nog iets anders: factoring kan een grote uitkomst bieden. Je zult wel weten dat factoring een vorm van debiteurenfinanciering is. Een extern bedrijf neemt dan de afhandeling en inning van je debiteurenposten over, waardoor jij sneller over je kapitaal beschikt. Dit kun je soms wel binnen 24 uur uitbetaald krijgen. Op deze manier optimaliseer je niet alleen je cashflow, maar beschik je ook veel sneller over je kapitaal. Ben je benieuwd wanneer factoring interessant kan zijn voor je? Lees dan snel verder. 

Factoring voor mkb

Wanneer je een mkb-bedrijf hebt, heb je een onderneming tot 250 werknemers. Het kan voorkomen dat je met opdrachtgevers in zee gaat, maar eigenlijk niet kunt wachten tot het betaaltermijn van de opdrachtgever. Het zou het beste voor je bedrijf zijn om zo snel mogelijk te beschikken over jouw kapitaal. In zo’n geval kan het slim zijn om aan factoring te doen. Door middel van factoring beschik jij soms al wel binnen 24 uur over je kapitaal en hoef je niet meer om te kijken naar de afbetaling en inning van het kapitaal bij je opdrachtgever, omdat een factoringbedrijf dit voor je regelt. Meer informatie? Bekijk dan de website van The Blue Factor of een ander factoring bedrijf. 

Factoring voor het zzp

Ook voor zzp’ers kan het een uitkomst bieden om een factoringbedrijf in te schakelen. Eigenlijk als je in dezelfde situatie zit als hierboven geschetst is bij een mkb-bedrijf. Is het voor jouw onderneming van belang dat je zo snel mogelijk over je kapitaal beschikt? Dan kan het een slimme zet zijn om aan factoring zzp te doen. Mocht je er zeker van willen zijn dat factoring iets voor jou is, kun je eventueel een Quick Scan doen. Dit is een snelle scan van een factoring bedrijf, die jou veel inzichten geeft of factoring een goede optie voor jouw onderneming is of niet. Zo ben je er zeker van dat je als zzp’er wel of niet baat hebt aan factoring. Handig toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *