Waarom PayPal gebruiken?

Wanneer je een webwinkel hebt, dan is het noodzakelijk om het betalingsproces zo efficiënt mogelijk in te richten. Dit doe je door meerdere betaalmethoden aan te bieden. Vandaag de dag zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Hierdoor kan het gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De meest bekende betaalmethode in Nederland is natuurlijk iDEAL. Richt jouw bedrijf zich ook op buitenlandse kopers? Dan is iDEAL niet geschikt voor deze kopers. Om toch producten aan het buitenland te kunnen verkopen, kiezen steeds meer webwinkels voor het gebruik van PayPal. Maar waarom zou je PayPal gebruiken? In deze blog leggen wij dit haarfijn uit.

Wat is PayPal?

PayPal is een betaalmethode die afkomstig is uit Amerika. Met deze betaalmethode kunnen jouw klanten snel en gemakkelijk aankopen betalen. Om te kunnen betalen met PayPal is het noodzakelijk om allereerst een rekening te openen. Het openen van een PayPal rekening kan gemakkelijk door je e-mailadres te registreren. Hierna is het mogelijk om een creditcard of bankrekening aan jouw PayPal account te koppelen. Hiermee kan je dan geld overmaken naar jouw PayPal rekening. Voor het betalen van aankopen kun je uiteindelijk gebruik maken van je creditcard, bankpas of PayPal-saldo. PayPal is dus niets meer dan een online betaalmethode die wereldwijd wordt gebruikt.

Voordelen van PayPal

De meest voordehand liggende reden om PayPal te gebruiken voor jouw webshop is dat het 100% veilig is. Dit is mogelijk doordat zowel de koper als de verkoper nooit elkaars bankgegevens krijgen te zien. Hiermee wordt misbruik door oplichters aanzienlijk verkleint. Daarnaast is er een tweestapsverificatie nodig om een aankoop te doen. Dit betekent dat je van PayPal een speciale code krijgt die je moet invullen om de aankoop te bevestigen. Natuurlijk kan dit ook uitgeschakeld worden, maar dit verhoogt de kans op misbruik. Wanneer je de tweestapsverificatie niet gebruikt dan kunnen internetcriminelen eenvoudig bestellen plaatsen zodra zij jouw wachtwoord hebben achterhaald. Bovendien geeft PayPal zowel kopers als verkopers een bescherming door als tussenpersoon te functioneren. Zodra er een geschil is na de aankoop, dan zal PayPal vanuit beide kanten om bewijslast vragen. Hiermee wordt onder andere voorkomen dat je als winkelier wordt opgelicht door klanten!

De kosten voor het gebruik van PayPal

Net als ieder ander betaalmethode zijn er ook kosten verbonden aan het gebruik van PayPal. Het openen van een rekening is voor zowel de koper als verkoper geheel gratis. De kosten komen pas om de hoek kijken zodra er een transactie plaatsvindt. Indien er tijdens een transactie gebruikt wordt gemaakt van een betaalpas of creditcard, dan moet de ontvanger de extra kosten betalen. In dit geval ben jij dat dus als webwinkel eigenaar. Daarnaast rekent PayPal kosten variërend tussen de 1,5% en 3,4% over het totale verkoopbedrag bij het ontvangen van vreemde valuta’s. Hiermee worden Amerikaanse Dollars, Japanse Yen en Chinese Yuan bedoeld. Tevens betaal je als verkopende partij zo’n 35 cent per transactie voor het ontvangen van betalingen. De kosten van PayPal zijn dus relatief hoger dan die van andere betaalmethoden. Wel brengt PayPal meer veiligheid met zich mee en biedt het zowel een kopers- als verkopersbescherming. Ideaal als je regelmatig goederen verkoopt aan het buitenland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *