Maak meer van je spaargeld

Maak meer van je spaargeld

25 maart 2021 0 Door Redactie

Je zet je geld op de bank met een doel, de meeste mensen sparen voor iets moois als een auto bijvoorbeeld. Het is natuurlijk fijn als je spaarrente krijgt over je geld, ben je eerder bij je spaardoel. Hoe hoger het saldo is wat je op de bank hebt staan, hoe meer rente je krijgt. De bank bepaald in alle gevallen hoe hoog de rente is, daar heb je helaas zelf geen invloed op. Wel kun je op sparen.com de verschillende banken vergelijken betreft de rente op sparen.

spaarrente

Verschillende spaarvormen

Ook bij het sparen bij een bank heb je verschillende vormen om te sparen, bij de ene vorm krijg je namelijk meer spaarrente als bij de andere vorm. Ga je bijvoorbeeld deposito sparen, dan staat je geld voor een bepaalde tijd vast tegen een hogere rente. Je moet er wel zeker van zijn dat je het geld niet nodig hebt, in de meeste gevallen betaal je een boete als je het geld toch opneemt. Bij een normale spaarrekening ben je vrij in het opnemen van je geld.

Rente per jaar

Wanneer de spaarrente wordt weergegeven wordt deze altijd aangegeven in een percentage per jaar, dit wordt speciaal zo gedaan om een helder beeld te geven van de verschillende banken. Maar je kunt ook op sparen.com de verschillende banken met elkaar vergelijken betreft de spaarrente, een duidelijk overzicht welke bank de beste rente geeft. Let wel altijd goed op de voorwaarden die de bank stelt aan de rente.