Hoeveel boven de vraagprijs bieden?

Huis kopen met ouders

Gemiddeld zal je 25% tot 35% hoger moeten bieden dan de vraagprijs van een woning. Overbieden op een huis kan afwijken als de verkoopstrategie anders is.

Waar is een hoger bod doen van afhankelijk?

Stel je nu voor dat een verkopend makelaar afspreekt om de woning hoog in te zetten. Dat betekend al dat hij hoger te koop wordt aangeboden dan dat hij waard is.

Je moet weten dat elk bod boven de taxatiewaarde je zelf mee moet nemen . Dus hoeveel bieden boven de vraagprijs is een vraag die je kan pas beantwoorden als je weet hoeveel eigen geld je hebt en hoeveel overwaarde je hebt als je nu een eigen woning hebt.

Hoe weet ik de taxatiewaarde van een huis?

Het is handig om iemand in te schakelen die verstand heeft van woningwaarde en hypotheken. Lexwonen is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur. 

Weet je namelijk de taxatiewaarde dan weet jij ook hoeveel je boven de vraagprijs kan overbieden.

Overbieden huis ook als vraagprijs te hoog is

Stel nu dat de taxatiewaarde van een huis € 450.000,- bedraagt. De vraagprijs van de woning is € 520.000,-. Hoeveel moet je nu boven de vraagprijs bieden?

Natuurlijk kan je er onder duiken maar dat ga je niet redden. Helaas zal je moeten overbieden op dat huis. Een bod van € 550.000,- is redelijk. Uiteraard even afhankelijk van de staat van de woning.

In dit geval bied jij dus maar € 30.000,- hoger. Hiermee is niet gezegd dat je de woning hebt. Helaas zijn er ook kopers die blindelings een bod doen en maar hopen dat ze het huis hebben.

Maximale hypotheek 100% taxatiewaarde

Kopers die zo maar boven de vraagprijs bieden redden het niet. Vaak zijn het kopers die wel veel verdienen maar te weinig eigen geld of overwaarde hebben. Ze vergeten een ding. Je maximale hypotheek is 100% van de taxatiewaarde, ook wel marktwaarde genoemd.

Dat betekend dat ze soms wel € 150.000 eigen geld moeten meenemen omdat ze te veel boven de vraagprijs hebben geboden. Alle wat je boven de marktwaarde bied betekent zelf geld meenemen.

Ik heb een huis gezien hoe nu verder?

Woning gezien? Bel Lexwonen.nl op 06-83944458. Op basis van no cure no pay vertelt hij jou alles over het bod en de taxatiewaarde.

Als je geen eigen geld of overwaarde hebt?

Er zijn nog wel een paar andere mogelijkheden als je te weinig eigen geld hebt of overwaarde. Zie hieronder de mogelijkheden:

Hypotheek met maximaal 4 personen

Je kan een huis kopen via Lexwonen met maximaal 4 personen. Omdat er op dit moment veel boven de vraagprijs wordt geboden regelen wij dagelijks een hypotheek met 4 aanvragers.

Wil jij met 4 mensen een huis kopen en er moeten woningen verkocht worden? Weet dat je slechts op 1 huis een overbruggingshypotheek krijgt.

Het bieden boven de vraagprijs gaat makkelijker als je net 4 personen bent. Hoeveelheid is dan iets minder belangrijk.

Wil jij weten hoeveel je boven de vraagprijs moet bieden? Neem contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *