Hoe kan ik mijn hypotheekrente vergelijken?

Hoe kan ik mijn hypotheekrente vergelijken?

30 september 2020 Uit Door Redactie

De kans is groot dat je ooit al eens van een hypotheekrente hebt gehoord. In veel gevallen heb je een hypotheek nodig om je woning te kunnen financieren. Echter, het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen hypotheek nodig hebt, bijvoorbeeld doordat je je vorige woning voor een goede prijs verkoopt. Toch komt het in de meeste gevallen voor dat mensen een hypotheek nodig hebben om een woning aan te kunnen schaffen. Wanneer je een hypotheek neemt, wil je waarschijnlijk dat je zo min mogelijk rente betaald over deze hypotheek. In dit geval kun je je hypotheekrente vergelijken

hypotheekrente vergelijken

Wat is hypotheekrente?

Hypotheekrente is de rente die je aan je bank betaald als je geld hebt geleend om een nieuwe woning te kunnen kopen. Je betaald altijd een percentage rente over het deel van de hypotheek dat nog niet is afbetaald. Echter, dit is natuurlijk ook afhankelijk van de voorwaarden die jij en je bank hebben kortgesloten. Hoe lager het percentage je over je rente dient te betalen, hoe goedkoper de lening.

hypotheekrente vergelijken

Welke hypotheekverstrekker heeft de laagste rente?

Ben je van plan om binnenkort een hypotheek te nemen? Dan is het verstandig om deze vooraf goed te vergelijken. Hierdoor weet je namelijk zeker welke voorwaarde er aan de hypotheek zitten. Bovendien voorkom je dat je te veel betaald voor de hypotheek. Je kunt je hypotheekrente vergelijken door middel van een aantal handige tools op het internet. Deze tool bekijkt alle aspecten van een hypotheek, zoals de hypotheekvorm, de rentevaste periode en hoeveel procent korting van je woningwaarde je leent.