Het traject om van je schulden af te komen

Schuldsanering

Financieel Adviesbureau Deco probeert ten alle tijde te voorkomen dat je in de schuldsanering terecht komt. Door op tijd in te grijpen en alles helder te krijgen kan dit in veel gevallen worden voorkomen. Binnen een bepaalde periode moet je een plan op tafel hebben liggen om alles weer op orde te krijgen. Gaat dit niet lukken dan wordt er bij de rechter een aanvraag gedaan voor een schuldsanering. Natuurlijk zit je al lang met het probleem dat de schulden te hoog zijn om nog te kunnen betalen.

Betalingsregelingen

Wat doet de rechter eigenlijk?

Je hoort waarschijnlijk altijd de rechter er aan te pas moet komen als je in de schuldsanering terecht komt. Maar wat doet de rechter eigenlijk in dit hele financiële verhaal? De rechter moet toetsen of je in staat bent aan je financiële verplichting te voldoen, de Kredietbank vind van niet. Vind de rechter dat je er wel aan kunt voldoen dan wordt de aanvraag voor de schuldsanering afgewezen. De aanvraag kan ook worden afgewezen als de rechter denkt dat je niet aan de verplichtingen kunt voldoen. 

Stappenplan

Word je wel een sanering toegewezen?

Word je wel toegelaten in de schuldsanering zal teveelschulden.nl je bijstaan om dit project in goede orde te doorlopen. De rechter bepaalt hoe hoog het bedrag is wat je krijgt om van te leven, dit is afhankelijk van je vaste lasten en je inkomsten. Op de boedelrekening wordt het inkomen gestort, ook extra geld wat je krijgt wordt naar deze rekening overgemaakt. Alle post gericht op schuldenaar of andere inwonenden wordt direct doorgestuurd naar de bewindvoerder. Tijdens het traject ben je verplicht er alles aan te doen zoveel mogelijk inkomsten te maken, dit betekent geen opleidingen volgen.