Goud en de corona crisis, kies voor slim investeren

Goud valt onder de edelmetalen en is een vrij zachte vorm van metaal. Voor dat goud in gebruik genomen kan worden moet het gezuiverd worden en voor de meeste doeleinden wordt het gelegeerd met andere materialen, zodat het metaal wat harder wordt en niet meer zo zacht is. De zuiverheid voor metaal van goud voor sieraden wordt gemeten in karaat. Veel voorkomende zuiverheden zijn 14 karaat, 18 karaat en 22 karaat. 24 karaat goud is zuiver goud. Goud wordt al heel erg lang gezien als een waardevol metaal. Ook wordt er van goud heel vaak en heel veel sieraden gemaakt. Van oorbellen tot ringen en armbanden tot beelden. Er kan van alles gemaakt worden met goud.

Voorkomen van goud

Goud komt het vaakst voor als een sporenelement in mineralen, maar het is ook te vinden als goudnuggets, ofwel goudklompjes. Bijna overal in de aardkorst zijn lage concentraties goud te vinden. Het meeste goud is sinds 1880 te vinden in Zuid-Afrika. Ook zijn er grote goudmijnen in de Verenigde Staten te vinden. Deze bevinden zich in Nevada en in South Dakota. Onder de belangrijke goudproducerende landen behoren ook Indonesië, Australië en Volksrepubliek China. Goud geeft hele grote hoeveelheden aan afval. Als goud gerecycled wordt dan levert dit een kwart tot ongeveer een derde van het totale aanbod.

Beleggen in goud

Veel mensen kiezen er voor om te investeren en te beleggen in goud. Een bedrijf die dit mogelijk maakt is Doijer & Kalff. Goud wordt vaak gekozen om mee te beleggen, omdat het altijd waarde bevat. Goud wordt dan ook gezien als een liquide belegging. Dat is een belegging waar altijd vraag en aanbod in zal zijn en blijven. Doordat goud een waardevast product is, is er in tijden van crisis vaak meer vraag naar dan andere beleggingsproducten. In tijden van economisch voorspoed wordt er heel vaak veel meer goud verkocht. Mensen investeren dat geld vervolgens in een beleggingsproduct dat op dat moment een hoger rendement kan opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *