Goedkoop goud kopen als investering

Goedkoop goud kopen als investering

14 oktober 2020 Uit Door Redactie

Overweegt u te gaan investeren in het bekendste edelmetaal dat er is, genaamd goud? Gefeliciteerd, ik kan u nu al vertellen dat dat een wijze keuze is. En u bent niet de eerste die die stap gaat zetten: al sinds de eerste menselijke culturen handelen mensen in dit kostbare goed. Het is dan ook belangrijk dat je op een zo lucratief mogelijke manier de handel instapt: om je goud zo goedkoop mogelijk te kopen. Want goedkoop goud kopen betekent per definitie winst onder de streep. En dan maakt het niet uit of je voor korte tijd wil handelen in goud, of je wil investeren op de lange termijn. Als je nu goede keuzes maakt, kan het je een heleboel opleveren.

Ik ben goudhandelaar van beroep, en zit al dertig jaar in het vak. Ik kan je vertellen dat ik een hoop heb zien gebeuren in deze sector, maar het belangrijkste wat ik heb gezien is dit: de goudprijs is altijd stabiel blijven stijgen. En dat terwijl de afgelopen dertig jaar op het wereldtoneel erg chaotisch zijn geweest. Er is in de financiële sector een hoop onzekerheid ontstaan, de huizenmarkt heeft veel dalen en pieken gekend, en politiek is er al helemaal een hoop gebeurd. Als ik één ding heb geleerd is het dat investeren in goud je geen windeieren zal leggen. Maar er is ook veel onduidelijkheid over de beste manier om in te stappen in de goudhandel.

goud en zilver

Aanbod stijgt, en daardoor keuzestress

Er is, vooral door de komst van het internet, een enorme stijging waar te nemen in het aantal aanbieders van edelmetalen. De ene na de andere website wordt de lucht in geslingerd, en al die kleine bedrijfjes hebben natuurlijk hetzelfde doel: makkelijk en snel geld verdienen. Cashen en wegwezen. Maar naast deze kleine profiteurs zijn er ook aanbieders die al tientallen jaren op een duurzame en integere manier hun plek innemen in de sector. Deze betrouwbare aanbieders leggen hun hart en ziel in hun handel en hun klanten.

Door de grote hoeveelheid aanbieders bestaat de kans dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Er lijkt zo’n grote diversiteit aan goudhandelaren te zijn, dat je niet meer weet welke nou wel of niet betrouwbaar is. Het is dus van groot belang dat je daar goed onderzoek naar doet. Er gaan namelijk vaak grote sommen geld om in de wereld van het goud kopen.

Goedkoop goud kopen: hoe dan?

Je zou denken dat goud, wegens haar waardevastheid, niet op een ‘goedkope’ manier ingekocht kan worden. En ik ben het met je eens: de goudprijs en de goudkoers doen het al tientallen jaren zo goed, dat je zou kunnen zeggen dat de goudwaarde heel vast en stabiel is. Dus waar kun je je voordeel op pakken? Dat zit hem met name in de handelswijze. De manier waarop er gehandeld wordt. Er zijn namelijk goudhandelaren die al zo lang in het vak zitten, dat dat terug te zien is in hun manier van werken. Deze bedrijven hebben vaak een grote kring connecties om zich heen verzameld, als we het bijvoorbeeld hebben over de transport of de verwerking van goud.

Voorbeeld: een handelaar die al veertig jaar actief is, heeft vaak nauwe banden met andere professionals in het vak, die een andere schakel in de keten vormen. Een transporteur van waardevolle goederen bijvoorbeeld. En omdat deze connecties er al zijn, en zich al als betrouwbaar en effectief hebben bewezen, zijn er geen extra tussenpersonen en partijen nodig. De handel gebeurt dus meer direct. En ook nog eens op een gegarandeerd veilige en betaalbare manier, omdat de verschillende partijen elkaar vaak al tientallen jaren kennen.

Deze luxe hebben de jongere opportunistische bedrijfjes niet. Ervan uitgaande dat er ook jonge ondernemingen zijn die de intentie hebben om integer te handelen, zijn ze wel vaak aangewezen op meerdere tussenpartijen, bijvoorbeeld een transporteur die inspeelt op de markt van jonge goudhandelaren zonder connecties. Zo’n transporteur zal uiteraard per definitie meer vragen voor zijn diensten, omdat hij weet dat de jonge goudhandelaar geen andere keuze heeft. Uiteindelijk zul je dit terugvinden in de goudprijs die jou wordt aangeboden.

goud en zilver

Gouden tip

Dus als ik jou de gouden tip moet geven voor goedkoop goud kopen, dan is dat: vindt een goudhandelaar die al lang in het vak zit. Die zal je, naast betrouwbaarheid en ervaring, een betere eindprijs bieden dan een jonge handelaar. Een voorbeeld van een onderneming die deze ervaring en integriteit heeft is Baldev Juweliers, met hun goudhandel Contant Inkoop Goud. Voor een impressie, kijk even op hun website: www.contant-inkoop-goud.nl.