Een notaris inschakelen?

Een notaris inschakelen?

19 november 2020 0 Door Redactie

Er zijn veel zaken waarvoor je een notaris nodig kan hebben. Zo kan hij of zij een testament opstellen. Maar waarbij kan een notaris nog meer allemaal helpen? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een notaris?

Wat kan een notaris?

Een notaris kan bijvoorbeeld bij het kopen van een huis je helpen bij de overdracht. Hij of zij weet veel van de huizenmarkt en weet dus waar je op moet inspelen. Kan je bijvoorbeeld besparen op de koopsom? De notaris weet precies wat je wel en niet kunt doen passend bij jouw situatie. Verder kan een notaris ook een levenstestament voor je opstellen, waarin alles genoteerd staat over de erfenis die je achter laat. Hoeveel en welke spullen naar wie gaan. Als je gaat trouwen stelt de notaris de huwelijkse voorwaarden op en als je gaat scheiden de regeling van de voogdij.

Corona tijd

Normaliter is het gebruikelijk dat jij bij de notaris op bezoek gaat of andersom. Vanwege de maatregelen rondom corona is het tegenwoordig ook mogelijk om alle gespreken via videobellen te doen en zelfs digitaal te tekenen. Het verschilt wel per dienst of digitaal tekenen is toegestaan. Dit is een mooie oplossing, omdat op deze manier het mogelijk is om zonder fysiek contact je zaken te kunnen regelen.

Prijzen

Het verschilt heel erg per notaris hoeveel je voor de diensten moet betalen. Filter daarom op de goedkoopste notaris. Dat kan veel tijd en geld besparen. Voordat je een notaris hebt gevonden is het eerst verstandig om je online te oriënteren. Je kunt vrij gemakkelijk verschillende notarissen met elkaar vergelijken en je hebt verzamel websites waar je een groot aanbod van verschillende notarissen kunt vinden.