Een lening voor zonnepanelen

lening zonnepanelen

Wie heeft ze tegenwoordig niet? Zonnepanelen zien we op steeds meer huizen en daken van schuren en dergelijke verschijnen. Sterker nog, er worden tegenwoordig hele weilanden mee vol gelegd.

Wilt u ook zonnepanelen maar is u de investering nog te hoog om deze aan te schaffen? Het kan op een andere manier.

U kunt namelijk een lening afsluiten voor het aanschaffen en laten monteren en aansluiten van de panelen. Nu denkt u misschien, ja maar moet ik daar nu voor gaan lenen? Dat lijkt me niet verstandig.

Dat kan allerzins meevallen. Hieronder gaan we hier kort op in.

lening zonnepanelen

Lening zonnepanelen

Stel u hebt er over na zitten denken en ziet wel voordelen in het plaatsen van zonnepalen. Dan kan het zo zijn zoals hierboven gemeld dat u er tegen aan hikt qua investering. Misschien heeft u het benodigde bedrag wel maar wilt u niet al uw spaargeld in een keer investeren in de panelen. Of misschien heeft u het bedrag wel helemaal niet.

Zonnepanelen zijn natuurlijk niet goedkoop. Stel u heeft een huishouden van vier personen. dan moet u rekening houden met een benodigd bedrag van zo’n tien duizend euro.

Daarentegen kunt u dan wel jaarlijks ongeveer duizend euro bespraken op uw energierekening. Dit is natuurlijk aanzienlijk.

Deze jaarlijkse besparing maakt het natuurlijk wel heel interessant om panelen te nemen middels een lening zonnepanelen.

Een lening nemen voor deze panelen is niet zoals een normale geld lening. Aangezien het aanschaffen van zonnepanelen valt onder de noemer duurzaam bezig zijn, ziet de belastingdienst deze investering als het beter/groener maken van uw huis. Daardoor kunt u de rente van de lening voor een heel eind aftrekken en dus terug krijgen. Soms zijn tot wel honderd procent. Dit laatste hangt af van uw totale aangifte.

U kunt bijvoorbeeld het jaarlijkse bespaarde bedrag over de energierekening gebruiken om eerder af te lossen op de lening. Dit kan bij veel aanbieders zelfs boetevrij. Zo werkt het twee kanten op. U bespaart geld en u lost eerder af. Dit alles met elkaar zorgt ervoor dat de zonnepanelen relatief snel toch uw eigendom worden zonder dat u hiervoor een hoge investering in ene keer heeft hoeven te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *