5 Redenen wanneer je als ondernemer een fiscaal advocaat om hulp moet vragen

Accountants en belastingadviseurs kunnen beide helpen als de nood aan de man is, maar de term “advocaat” heeft voor veel mensen een nogal onheilspellende klank. Het impliceert dat je niet alleen met cijfers worstelt, maar dat je ook nog eens tegen de wet vecht. Het is zeker waar dat een fiscaal advocaat dingen kan afhandelen die accountants niet kunnen. Maar het hoeft echt niet zo te zijn dat de diensten van een fiscaal advocaat pas nuttiger zijn dan die van een accountant wanneer je een immense juridische strijd moet leveren. In feite kunnen zowel accountants als fiscaal advocaten je helpen omgaan met zowel problematische gebeurtenissen uit het verleden als helpen bij het plannen van de beste koers voor de toekomst.

Voor elk bedrijf is geen ruimte om fouten te maken op het gebied van belasting. Extra belastingen, rente en boetes zijn slechts het topje van de ijsberg voor het maken van belastinggerelateerde fouten. Slechte administratiepraktijken kunnen leiden tot een audit. Een dure procedure die ontelbare uren van voorbereiding kan vereisen. Daarom is het goed om te beseffen wanneer je een fiscaal advocaat om hulp moet vragen.

Tijd

Zelf meer inhoudelijke kennis opdoen over de verschillende fiscale verplichtingen en wat je moet doen om aan die verplichtingen te voldoen, is extreem tijdrovend. Een fiscaal advocaat kan je vertellen wat je moet weten en wat je moet doen. Wanneer, waarom, en hoe.

Bedrijfsinkomsten

Bedrijfsinkomsten kunnen in vele vormen voorkomen. De belastingdienst heeft het over “bruto-inkomen” – dat goederen, eigendom, diensten, ruilhandel en inkomsten uit verkoop omvat. Je moet weten wat de belastingdienst beschouwt als “bruto-inkomen.” Omdat het niet melden van iets als “bruto-inkomen” zal leiden tot extra belastingen, rente, en boetes. Een fiscaal advocaat kan je meer vertellen over je verantwoordelijkheden met betrekking tot het melden van inkomsten. Veel bedrijven halen inkomsten uit het zakendoen buiten het land waar zij gevestigd zijn. Het is even belangrijk om op de hoogte te zijn van de belastingverplichtingen van het zakendoen in het buitenland als om op de hoogte te zijn van de verplichtingen in eigen land. Een fiscaal advocaat kan je wegwijs maken in dit potentieel verwarrende en complexe belastingdomein.

Bedrijfsvorm

Verschillende bedrijfsvormen hebben verschillende belastingverplichtingen. Een fiscaal advocaat kan je helpen bij het bepalen van de meest voordelige vorm voor je bedrijf. Je persoonlijke economische situatie is een van de factoren waarmee je bij deze analyse rekening moet houden.

Zakelijke Aftrekposten

Een van de grote stimulansen om een bedrijf te starten is de beschikbaarheid van zakelijke aftrekposten om inkomsten te compenseren. Echter, om te kunnen profiteren van de vele beschikbare zakelijke aftrekposten, moet je weten wat ze zijn en wat er nodig is om ze te gebruiken. Een fiscaal advocaat kan je helpen je aftrekposten te optimaliseren.

Verandering, verandering, en nog meer verandering

Belastingwetten en -voorschriften veranderen vaak. Je kunt elk jaar rekenen op een nieuwe belastingwet. Maar in de loop van het jaar vaardigen belastingdiensten geregeld uitspraken uit die de belastingwetgeving interpreteren. Een fiscaal advocaat volgt deze regelgevingen op de voet en weet als geen ander hoe ze je onderneming beïnvloeden.

Een fiscaal advocaat zal er voor zorgen dat er gedaan wordt wat nodig is zodat jij aan je belastingverplichtingen voldoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *