3 tips hoe cryptovaluta jou rijk kan maken!

3 tips hoe cryptovaluta jou rijk kan maken!

19 april 2021 0 Door Redactie

Per dag zijn duizenden Nederlanders bezig om hun geld te investeren in cryptovaluta. En dat is eigenlijk helemaal niet zo gek, Bitcoin wordt namelijk gezien als het nieuwe goud! E-coins vliegen ons om de oren, dat komt omdat de Bitcoin koers enorm gestegen is door een behoorlijke investering van Elon Musk, de baas van het miljoenenbedrijf Tesla. In deze blog krijg jij tips hoe cryptovaluta jou rijk kan maken! 

1.Wees op de hoogte voordat je gaat investeren in cyrpto

Voordat je gaat investeren in cryptovaluta is het zeer belangrijk om te weten in welke munten je moet investeren. Naast de welbekende Bitcoin zijn er nog 100 andere munten waarin jij in kan investeren. Ga je investeren in Bitcoin, Ripple of bijvoorbeeld Ethereum?  Niet elke munt is betrouwbaar, dit zijn zogenaamde ‘scamcoins’. Scamcoins zijn coins die op lange termijn totaal niet aantrekkelijk zijn. Op korte termijn wordt er veel in dit soort coins geïnvesteerd, maar vrijwel kort daarna worden ze weer gedumpt. Hierdoor krijgen scamcoins geen enkele waarde op langetermijn. Welke cryptovaluta jij ook kiest, het is essentieel om rekening te houden met bijvoorbeeld de koers. 

2. Durf risico’s te nemen 

Wanneer is het moment dat jij moet investeren in cryptovaluta? Dat is een erg goeie vraag dat voor iedereen een mysterie is en blijft. Niemand weet exact wanneer jij de meeste winst haalt uit jouw ingelegde geld. Een Bitcoin koers kan per dag verschillen, de koers van gisteren kan bijvoorbeeld 15% lager liggen dan de koers van vandaag. De gouden tip is om risico’s durven te nemen op basis van jouw gevoel. Risico’s nemen kan leiden tot een behoorlijk winst, mist jij genoeg euro’s erin hebt gestopt. 

3. Stop er genoeg geld in! 

10 euro investeren heeft geen zin, want mocht de koers gunstig zijn dan levert dat niet heel veel rendement op. Investeer daarom minimaal 100 euro, mocht je een leuk rendement erop willen halen. Investeer wel geld wat je zou kunnen missen! Heb je bijvoorbeeld 1000 euro geïnvesteerd en maak je behoorlijk verlies? Handel dan niet uit emotie, de koers kan namelijk ook weer stijgen. Handel dus niet te snel.